Voordelen van peulvruchten

Voordelen van peulvruchten hoorbaar

Een peulvrucht is een plant uit de familie Fabaceae. Het is een zaadje of een vrucht. Soms een puls genoemd, worden ze gekweekt voor voedsel en als voer voor vee. Naast menselijke consumptie worden ze ook gekweekt voor kuilvoer, als bodemverbeterende groenbemester en in veevoer. In dit artikel worden enkele voordelen van peulvruchten besproken. Maar wat zijn ze? Laten we dat van dichterbij bekijken.

peulvruchten

De meest gebruikelijke manier om peulvruchten te eten is als tussendoortje, maar ze kunnen een hoofdbestanddeel van uw dagelijkse voeding zijn. Als u ze regelmatig eet, kunt u uw cholesterol, bloeddruk en triglyceriden helpen verlagen. Ze kunnen ook uw dieet verbeteren en gewichtsverlies bevorderen. Ondanks hun indrukwekkende voedingsprofiel, is het nadeel van peulvruchten hun hoge fytinezuurgehalte, dus ze kunnen het beste rauw of licht gestoomd worden gegeten.

Omdat peulvruchten rijk zijn aan plantaardige eiwitten, is vruchtwisseling met peulvruchten een geweldige manier om de voordelen van deze planten te benutten. Naast het leveren van stikstof, zijn peulvruchten een goede bron van organisch materiaal en stikstof. Door vruchtwisseling te gebruiken, kunnen peulvruchten een natuurlijke meststof zijn en uw grond helpen vocht vast te houden. Het is zelfs mogelijk om restjes te gebruiken voor compost! Als u echter niet zeker weet hoe u ze moet bereiden, kunt u het beste de instructies aandachtig lezen.

Traditioneel waren de meeste peulvruchten afkomstig uit Noord-Amerika niet eetbaar. Ze hebben veel voorkomende namen zoals locoweed en wikke. Deze planten zijn niet alleen giftig, maar kunnen ook grillig gedrag bij vee veroorzaken, waaronder lethargie, depressie en evenwichtsverlies. Tegenwoordig wenden veel mensen zich voor hun voedsel tot inheemse peulvruchten, zoals Apios americana. Deze wijnstok produceert eetbare knollen en bonen. Maar het is niet zomaar een snack.

Site bezoeken voor meer info: https://www.valledelsole.nl/

Related Posts

van oudergesprekken

U kunt ook bronnen delen over risicovol gedrag. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te netwerken met andere ouders. Oudergesprekken beperken zich niet tot ouders van basisschoolleerlingen; ze zijn gunstig voor ouders van alle leeftijden.

減肥藥台灣購物

Xenical羅氏鮮中的有效成分奧利司他在促進體重減輕方面被驗證為有效的:來自臨床試驗的數據表明,減肥藥原理其實也很簡單,通過脂肪脢抑制劑,抑制脂肪的分解阻止人體的吸收,效果十分迅速。