Hoe u assertiever kunt worden – Leer de basisprincipes

Wat is assertiviteit

Hoe u assertiever kunt worden – Leer de basisprincipes

Veel mensen vragen "wat is assertiviteit?" Het antwoord op die vraag is nogal verwarrend, omdat het ervan afhangt wat je met assertiviteit probeert te bereiken. Het is belangrijk om te onthouden dat assertiviteit geen agressie is, dus als u dit begrijpt, kan dit helpen verduidelijken hoe u assertief kunt worden op een manier die voor u werkt. Assertiviteit kan erg nuttig zijn, maar soms krijgen mensen de verkeerde kant van de stok als ze proberen te leren assertief te worden.

Het is niet altijd even gemakkelijk om assertief gedrag te herkennen. Dit komt vaak doordat er een dunne lijn is tussen zelfbeheersing en overbeheersing, en veel mensen kunnen de twee gemakkelijk door elkaar halen. Om deze reden is het goed om zowel het assertieve als het passieve gedrag te definiëren, zodat je ze duidelijk kunt scheiden:

Passief-agressieve mensen zijn mensen die passief zijn met hun woede of negatief gedrag Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus Wat is assertief. Deze mensen geven er over het algemeen de voorkeur aan om geen ruzie te maken, tenzij ze vinden dat hun positie hopeloos is, en dan zijn ze agressief. Dit soort agressief gedrag kan echter ook agressief zelfbeheersing zijn (dwz als u zich assertief verdedigt tegen een bedreiging) of soms zelfs gemengd. Dus hoewel je niet wilt denken dat je ooit passief agressief zou kunnen worden, kan het kennen van het verschil tussen de twee helpen verduidelijken hoe je assertiever kunt worden in je leven.

Informatie over dit onderwerp: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/

Related Posts