Italiaanse pasta

Hoe maak je pasta gemaakt in Italië

Hoe maak je pasta gemaakt in Italië – De meest populaire Italiaanse gerechten zijn die met verse Italiaanse pasta. Hoewel er veel theorieën zijn over de oorsprong van Italiaanse pasta, zijn er sterke aanwijzingen dat de oude Grieken en Romeinen ook een soortgelijk voedsel hadden zoals pasta en een bereiding die vergelijkbaar was met pizza genaamd “tabellini” of tortellini. Er wordt aangenomen dat Arabieren in de 8e eeuw gedroogde pasta uit Griekenland en Italië naar de Arabische wereld brachten, hoewel tegenwoordig volkoren-, kamut- en glutenvrije soorten vaker voorkomen. In Napels is het woord voor pasta tagliatelle, terwijl het in andere Italiaanse steden zoals Venetië en Milaan rigatoni wordt genoemd.

Italiaanse koks begonnen oorspronkelijk met het maken van deze vorm van Italiaanse pasta met een combinatie van verschillende ingrediënten en in verschillende verhoudingen, maar vandaag wordt het gemaakt met een andere mix van ingrediënten en methoden, waaronder lang koken, bakken en persen. Zoals eerder vermeld worden er verschillende soorten pure pasta gemaakt, die vervolgens worden gecombineerd met vlees, groenten, zeevruchten, kaas, kruiden en andere smaakstoffen. Italiaans artisanaal koken begint met de olie of het vet dat aan de puree wordt toegevoegd, die vervolgens in grote pannen op lage temperaturen wordt gekookt tot het vermindert en de bouillon afgeeft. Daarna worden alle ingrediënten in de pot geperst, die enkele uren op het vuur wordt gegaard. Daarna wordt het net als elk ander Italiaans eten gegeten.

Italiaanse artisanale pasta wordt gemaakt van harde tarwe (ook bekend als griesmeel), wat niet hetzelfde is als “volkoren” tarwe.

Durumtarwe heeft kleinere granen en is zachter dan “hele” tarwe, dus het geeft niet zo veel pastabellen als het wordt gekookt. Hierdoor hebben de authentieke Italiaanse pastarecepten een betere textuur, terwijl de smaak hetzelfde blijft als andere soorten.

Als je thuis pasta maakt, heb je de volgende ingrediënten nodig: Groenten zoals uien, paprika, tomaten, champignons en olijfolie. Italiaanse chef-koks strooien meestal zwavel over het deeg om een bepaalde smaak toe te voegen, maar je kunt je eigen versie maken met gewoon keukenzout. Als je gezwaveld zout gebruikt, laat de droge stukjes dan gewoon in water weken en spoel ze uit voordat je ze in de pan doet. U kunt ook een traditioneel Italiaans brooddeeg gebruiken. Voor het beste resultaat kun je het beste een peddel gebruiken om de ingrediënten te mengen in plaats van een houten lepel.

Als de ingrediënten eenmaal gemengd zijn en de pan begint te sudderen, wil je constant roeren zodat de saus niet wegkookt.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en controleer terwijl de pasta kookt de onderkant om te zien of er genoeg vloeistof is om de bodem van de pan te bedekken. Zo niet, voeg dan meer pastawater toe of zoveel vloeistof als het recept vereist. Terwijl de pasta kookt, zul je merken dat de saus dunner wordt naarmate de pasta kookt en dat je gewoon saus aan de pan kunt toevoegen.

Om ervoor te zorgen dat uw noedels een consistente textuur hebben, moet u weten hoe u uw bloem en uw op bestelling gemaakte pasta moet afmeten. De meeste Italiaanse kookboeken zullen je vertellen hoeveel bloem je moet gebruiken bij het maken van Italiaanse noedels. De exacte hoeveelheid is afhankelijk van het merk en het soort noodle. Italiaanse noedels worden meestal met de hand gegooid, zodat ze er licht en luchtig uitkomen. Om de textuur te testen, dompelt u een vinger in het water en steekt u de hand in een op bestelling gemaakte pasta en ziet u deze rijzen. Hoe meer water de noedels bevatten, hoe dikker ze zullen zijn als ze volledig gaar zijn.

Lees meer op deze webpagina: novusventus.shop

Related Posts

van oudergesprekken

U kunt ook bronnen delen over risicovol gedrag. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te netwerken met andere ouders. Oudergesprekken beperken zich niet tot ouders van basisschoolleerlingen; ze zijn gunstig voor ouders van alle leeftijden.

減肥藥台灣購物

Xenical羅氏鮮中的有效成分奧利司他在促進體重減輕方面被驗證為有效的:來自臨床試驗的數據表明,減肥藥原理其實也很簡單,通過脂肪脢抑制劑,抑制脂肪的分解阻止人體的吸收,效果十分迅速。