Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

Een populair dieet voor gewichtsverlies is het ketogeen dieet. Dit dieet beweert dat het mensen zal helpen af te vallen door een automatische lichaamsschakeling te activeren om vet te verbranden in plaats van glucose, wat resulteert in gewichtsverlies. Ik raakte zelf geïnteresseerd in dit dieet en ging aan het werk om erachter te komen hoe ik het in mijn voordeel kon gebruiken. Dit artikel beantwoordt uw vraag: "Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?"

hoe gebruik ik een ketogeen dieet

Het eerste dat u moet weten, is wat ketose is. Ketose is het proces waarbij vet wordt gebruikt voor energie in plaats van glucose en leidt daarom niet tot gewichtsverlies, tenzij je jezelf uithongert. Ketonen zijn de chemische bouwstenen van het menselijk lichaam en daarom is elk dieet dat ketose bevordert goed, omdat het overtollig vet opgebruikt voor energie.

U vraagt zich misschien af hoe u een dergelijk dieet volgt. Het is echt heel simpel. Je eet veel vetrijk voedsel zoals: rood vlees, slachtafval, kip, zeevis enz. Er zijn echter veel andere soorten voedsel die kunnen worden gegeten als je weet waar je op moet letten. Enkele van de meest gezonde en beste voedingsmiddelen voor een ketogeen dieet zijn: eieren, kaas, avocado's, kokosolie, mager rundvlees.

Nu we de vraag hebben beantwoord: "Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?" laten we het hebben over hoe de ketonen precies in ons lichaam terechtkomen. Ketonen worden afgebroken tot verschillende chemicaliën en vervolgens door het bloed naar alle organen en spieren getransporteerd. Op dat moment doen ze wat de natuurlijke biochemie van ons lichaam hen zegt te doen: het vet afbreken dat in die spieren is opgeslagen, en als er voldoende aanwezig is, stopt het lichaam met het opslaan van vet en begint het te verbranden.

Dus waarom wil niet iedereen vet eten? Er zijn veel redenen, maar een van de grootste redenen is simpelweg onze psychologische gehechtheid aan voedsel. We worden vanaf de geboorte getraind om te eten. We moeten denken dat voedsel ons gezond maakt, dat we zonder voedsel zullen sterven. Dit is natuurlijk helemaal niet waar!

Dus nu weten we het antwoord op de oorspronkelijke vraag. Dus hoe gebruik ik een ketogeen dieet? Gemakkelijk. Eet veel vetrijk voedsel, maar zorg ook voor voldoende spiermassa. Eet veel eiwitten en eet veel fruit en groenten. U zult waarschijnlijk binnen de eerste week resultaten zien.

Maar hoe zit het na het dieet? Na een korte tijd zal uw lichaam gewend zijn aan ketose en zult u uw vetverbrandingsprogramma moeten ondersteunen met meer lichaamsbeweging. Als je alleen maar vet eet, lukt dit niet. In feite zou het verkeerd zijn om dit te doen. U moet oefenen om vet te verliezen en spieren op te bouwen.

Dus het antwoord op de oorspronkelijke vraag: hoe gebruik ik een ketogeen dieet? Nou, het is vrij simpel. Eet veel vet, maar zorg ervoor dat je ook veel spiermassa eet. Eet veel eiwitten en eet veel fruit en groenten.

Voor meer info klik je deze site aan: